Lehed

kolmapäev, 31. oktoober 2018

Noortepäev - snäkkide töötuba

Laupäeval, 27. oktoobril oli Märjamaa noortekeskuses noortepäev. Toimusid erinevad töötoad ja võistlused, muuhulgas tehti palju maitsvaid ja tervislikke snäkke: kaerahelbeküpsiseid, banaani-kaerahelbe pannkooke, toormoosi, makra- ja lavašikrõpse ning dipikastet. Noored lõid usinasti kaasa.
Makrakrõpsud osutusid üllatavalt populaarseks vahepalaks. Õnneks on neid lihtne teha - harutad makrapulgad lahti, teed väiksemaks ja laotad ahjupannile. 6 minutit pärast 200-kraadises ahjus küpsemist ongi maitsvad krõpsud valmis!
Teiseks huvitavaks üllatajaks olid lavašikrõpsud.  Nende tarbeks võeti ette tortillapõhjad, pintseldati oliiviõliga, raputati üle maitseainete ja parmesani juustuga ning pandi ahju samal viisil nagu makrakrõpsudki.
Krõpsude juurde sobis hästi kreeka jogurtist, küüslaugust ja ürtidest kokku segatud dipikaste.
Kaerahelbeküpsiseid tehti alloleva retsepti järgi:
2 banaani
2 dl kaerahelbeid
1 spl mett
1 tl kaneeli
rosinaid
jõhvikaid
Pannkoogid on alati minev kaup, sel korral tegime neid pisut teisiti - ilma valge jahu ja suhkruta. Taignasse läks 1 dl kaerahelbeid, 1 muna, banaan, kreeka jogurt ja õli. Pannkookide peale sobis kenasti marjadest tehtud toormoos, millel magustajaks vahtrasiirup.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar