esmaspäev, 22. oktoober 2018

Tervislikud snäkid Sipa noortetoas

11. oktoobril oli Sipa noortetoas tervislike snäkkide töötuba, kus lapsed said osa juur- ja puuviljade tükeldamisest. Juurikate kõrvalt ei puudunud ka dipikaste.
Samuti võtsid kõik osa vestlusest, kus rääkisime 10 põhjusest, miks süüa rohkem puu- ja juurvilju:
1. Nad on toitvad ja maitsvad.
2. Nad on omapärased; iga vili maitseb erinevalt - mõned krõmpsuvad, mõned pritsivad hammustades mahla, mõned on hamba all kergelt vetruvad. Ole vaid julge ja uudishimulik uusi maitseid proovima! Igaühe maitsele leidub midagi.
3. Kiire, looduslik snäkk. Lihtne haarata ja kohe suhu pista. Viljades olevad süsivesikud on head energiaallikad.
4. Mitmekesisus. Puu- ja köögivilju on saadaval väga erinevaid, katsetamisvõimalusi on nendega pea lõputult.
5. Vitamiinid ja mineraalained. Puu- ja köögiviljades leidub ohtralt vitamiine ja mineraalaineid, mis aitavad sul tunda end energilise ja tervena.
6. Aitavad ennetada haigusi. Piisavas koguses puu- ja köögiviljade söömine aitab ennetada mitmeid haigusi, sh südame-veresoonkonna haigused, kõrge vererõhk ja mõned vähivormid.
7. Vähe kaloreid. Puu- ja köögiviljad sisaldavad vähe energiat ja neis pole praktiliselt üldse rasva.
8. Kiudained. Puu- ja köögiviljades on ohtralt kiudaineid, mis annavad täiskõhutunde ja hoiavad seedimise korras.
9. Kerge valmistada. Puu- ja köögiviljad on toitvad igas variandis - värskena, külmutatuna, konserveerituna, kuivatatult või mahlana.
10. Erinevad värvid ja tekstuurid. Puu- ja köögiviljad lisavad toidulauale värve ja erinevaid tekstuure. Nii sööd ka silmadega :)

Õpetliku lehe, mille ühel pool oli 10 toredat põhjust ning teisel pool vastavateemaline pilt värvimiseks, said lapsed koju kaasa.
Rõõm oli tõdeda, et lapsed söövad nii juurvilju kui ka puuvilju täitsa hea meelega. Meil sai esikoha porgand dipikastmega ning vähemarmastatud oli lillkapsas. Päeva lõpus nautisime küpsisetorti, mille valmistamisel olid samuti lapsed abiks. Noorsootöötaja Lidial oli nimelt sünnipäev.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tervislike snäkkide töötuba Varbolas

26.oktoobril, reede õhtu möödus Varbola noortel tervislike snäkkide tegemisega. “Mis see on? Appi, avokaado?! 🤭  mina seda küll ei söö! “ ...