esmaspäev, 22. oktoober 2018

Ungari toidu töötuba

Neljapäeval, 11. oktoobril oli Märjamaa noortekeskuses Ungari päev. Meie vabatahtlik Csilla tutvustas Ungarit ning üheskoos valmistasime ka Ungari traditsioonilisi lihapannkooke ning kakao-kookosepalle.
Kellel soovi kodus järele proovida, võib kasutada alljärgnevat retsepti.

Lihapannkoogid (~12 tk)
Vaja läheb:
400 g kana rinnafileed (või sea- või veiseliha)
1 punane sibul (meie tegime valgega)
1 roheline paprika
1 tomat
150 g jahu
3 muna
0,4 l piima
0,3 + 0,1 l hapukoort
2+2 tl õli
 2 tl paprikapulbrit
peterselli

Valmistamine:
Tükelda kanafilee kuubikuteks. koori ja tükelda sibul. Pese paprika, puhasta, lõika tükkideks. Pese tomat, lõika neljaks. Prae sibul õlis, lisa kana, prae kõrgemal temperatuuril. Tõsta kõrvale. Lase mõni minut jahtuda, lisa paprikapulber, roheline paprika, tomat ja sool. Pane uuesti tulele, sega läbi. Pane madalal temperatuuril kaane alla hauduma 25-30 minutiks.
Vahepeal valmista pannkoogitaigen: sega jahu ja munad ühtlaseks, lisa näpuotsatäis soola. Lisa piim ja 2 tl õli. Jäta kaane alla 30 minutiks seisma.
Küpseta pannkoogid, kata ja hoia serveerimiseni soojas.
Kui köögiviljad ja liha on piisavalt haudunud, tõsta liha kastmest välja ja tükelda peenikeseks. Lisa kastmele 0,3 l hapukoort, lase keema tõusta. Võta tulelt, sega uuesti sisse liha.
Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. määri täidis pannkookidele. Voldi koogid meelepäraselt kokku, aseta ahjupannile. Küpseta 10 min, serveeri hapukoore ja peterselliga.
Lase hea maitsta! :)

Kookosepallid
Vaja läheb:
500 g Marie küpsiseid (purustatult)
100g võid
100 g tuhksuhkrut
2 sl kakaopulbrit
vanillisuhkrut
(1/2 sl rummiessentsi)
100 g kookoshelbeid
200 ml piima

Valmistamine:
Sulata või. Sega kokku kuivained (va kookoshelbed). Lisa või, piim, soovi korral rummiessent ning sega ühtlaseks. Vormi paraja suurusega pallikesed ning rulli kookoshelvestes. Ongi valmis! :)







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tervislike snäkkide töötuba Varbolas

26.oktoobril, reede õhtu möödus Varbola noortel tervislike snäkkide tegemisega. “Mis see on? Appi, avokaado?! 🤭  mina seda küll ei söö! “ ...