neljapäev, 26. juuli 2018

100 km koduvallas V: Haimre

Neljapäeval, 14. juunil võtsime ette teekonna Märjamaa noortekeskuse juurest Haimre mõisaparki. Ilm oli väga soe. Meie õnneks oli vahepeal võimalus suurte puude varjus kõndida.
Haimresse jõudmine ei võtnudki väga palju aega. Pargis uudistasime vanu puid ja kabelit/ paviljoni.
Kõik rajad ja nurgatagused läbi uudistatud, tegime pargipingil väikese pikniku.
Kõhud täis, asusime tagasiteele.
Matkasime edasi-tagasi ~13 km.

Endomondo järgi on meil nüüdseks kokku kõnnitud 52,75 km. Oleme pisut enam kui poolel teel sajani ja matkaisu pole veel otsa saanud - pigem vastupidi! :)

teisipäev, 24. juuli 2018

Mikuga kokkama!

Kolmapäeval, 30. mail leidis aset meie teine tervislike snäkkide töötuba, mida juhendas Mikk. Valmis Caesari salat. Kuidas tegime?

  • Võtsime kirsstomateid, hiina kapsast (jääsalatit ei olnud käepärast), röstsaia, kanafileed, Caesari kastet ja Parmesani juustu.
  • Pesime kirsstomatid ja hiina kapsa puhtaks.
  • Lõikasime kirsstomatid neljaks ning tükeldasime hiina kapsa.
  • Tükeldasime röstsaiaviilud kuubikuteks ning panime 180 kraadi juures ahju krõbedaks küpsema.
  • Praadisime kanafilee ning maitsestasime soola ja pipraga.
  • Igaüks sai endale ise salati taldrikusse kokku tõsta: alustuseks hiina kapsas ja tomatid, seejärel kanafilee kuubikud, saiakuubikud ja salatikaste. Peale raputasime riivitud Parmesani juustu. Oli hää :)



Miku kommentaar:

Idee sündis sellest, et toit pidi olema võimalikult tervislik ja lihtne teha. Ja kohe tuligi esimesena mõttesse Caesari salat. Teostus läks väga hästi, õppisin ise ka väga palju, kuna tegin ise esimest korda seda. Teised noored aitasid kaasa ja olid abivalmis. Muidu meeldis ja noortega oli meeldiv koostöö.





Toitumishäirete meelevallas?

Neljapäeval, 31. mail oli Märjamaa noortekeskuses teabepäev "Toitumishäirete meelevallas?".
Meil käis külas Jekaterina Taktajeva SA Tallinna Lastehaigla Laste Vaimse Tervise Keskusest. Jekaterina on vaimse tervise õde söömishäirete osakonnas ning ta rääkis meile sellest, millised on levinumad toitumishäired. Eelkõige oli juttu anoreksiast ja buliimiast: mida need haigused tähendavad, miks jäädakse haigeks ja milles haigus väljendub. Räägiti ka sellest, kuidas aru saada, et tegemist on söömishäirega ja kuidas sellega toime tulla.

100 km koduvallas IV: Sipa

Kolmapäeval, 23. mail toimus meie neljas aktsioon 100 kilomeetri läbimiseks Märjamaa vallas. Kõnniti 6,6 km ja teemaks oli matk ümber Sipa. Noored kirjeldasid ettevõtmist järgnevalt:

Selle projekti raames otsustasime teha väikse matka meie uuele noorsootöötajale, mille eesmärgiks oli tutvustada Sipa küla.

Noortekas sättimine
Alustame siis sellest, et mina (Mariette) hakkasin meile süüa kaasa tegema. Tegin natuke pannkooke ja popkorni ja siis hakkasin piknikukorvi valmis sättima, mis sisaldas popkorni, õunu, pankooke, juurvilju, vett ja moosi ... ah ja loomulikult ruudulisi tekke ka, mis küll ei ole söödavad. Ja siis hakkasimegi minema.

Matk
Matk algas sellest, et tutvustasime Dianale natuke Sipat: näitasime allikat ja vanasid puutöökodasid, ja veel käisime meie küla poes ja siis see algas: matk Pärna juurde. See oli väga tore, kuna oli lõbus seltskond ja lõbus noorsootöötaja. Alustasime Sipa  mõisa juurest siis suundusime kruusateele. Kõndisime natuke aega kuni jõudsime suure tee juurde, mida pidime ületama, et jõuda Suure Pärna juurde. Saime selle ilusasti ületatud ning suundusime edasi. Kui me edasi läksime, oli samuti kruusatee, kuid varsti nägime meie Sipa küla suurt Pärna. mille juurde me läksime piknikku pidama. Seal oli palju sääski, nii et meil ei olnud eriti võimalik maha istuda. Vaatasime natuke seda puud ja hakkasimegi tagasi tulema. Ah jaa, meie tulemine oli kuidagi palju kiirem kui  minek - see vist oli sellest, et korv oli tagasi tulles kergem.

Natuke pilte ka:























Tervislike snäkkide töötuba Varbolas

26.oktoobril, reede õhtu möödus Varbola noortel tervislike snäkkide tegemisega. “Mis see on? Appi, avokaado?! 🤭  mina seda küll ei söö! “ ...